Ankie Koopmans – De Vos

H. A. Koopmans – de Vos, geboren in 1952 te Meppel, en opgegroeid in Steenwijk. Ik woon en werk sinds 1974 in De Blesse in Friesland.

Vanaf 1988 ben ik mij gaan toeleggen op het portret tekenen en landschap schilderen, onder leiding van verschillende docenten, zoals Ton Verhij, Roel Smelt, Eduard Moleveld en Vincent van de Post.

Portretten zijn een specialiteit van mij geworden, vanaf foto’s of geposeerd. Men ziet mij dan ook geregeld op kunstmarkten tekenen. Wat mij inspireert om te schilderen is de schepping van de natuur, met name het kleurenspel van licht en water. Maar mens en dier blijven uniek voor mij. Met tekenen en schilderen ben je bezig met vormgeven van composities en kleur. Om steeds weer een uitdaging aan te gaan, is daaruit ontstaan, het werken met klei en het maken van stenen en aluminiumcementen beelden. Om mij daarin verder te ontwikkelen, heb ik lessen gevolgd bij beeldhouwster Lia Versteege en Gosse Dam, verbonden aan De Cirkel in Heerenveen.

In 2011 ben ik weer een nieuwe uitdaging aan te gaan ben ik bronsen beeldjes gaan maken bij Bronsgieter en Beeldhouwer Wessel Bezemer in Eemster.

In 2012 is daaraan toegevoegd,het maken van beelden uit plaat aluminium beelden uit 5รก6 mm dik plaat materiaal.
Al mijn werk onderteken ik met mijn meisjesnaam.
H.A. de Vos omdat ik het zie als een gafe mij bij de geboorte meegekregen , die wel heb ontwikeld, maar toch.

Opdrachten; Schilderijen:
Voor particulieren en bedrijven, o.a.
voor Dyka in Steenwijk,
Schoenenfabriek Hengst Footwear en
Gemeente Steenwijkerland (portretten van oud-burgemeesters Molendijk en Schippers).
Zieken huis Bronovo in Den Haag
Jumelage stichting Steenwijkerland

Comments are closed.